CPM

CPM (Cost Per Mille) on digitaalisen markkinoinnin termi, joka tarkoittaa mainonnan kustannusta tuhatta näyttökertaa kohden. Termi "mille" tulee latinankielisestä sanasta, joka tarkoittaa tuhatta, joten CPM kuvaa, kuinka paljon mainostaja maksaa siitä, että hänen mainoksensa näytetään tuhat kertaa. CPM on yleisesti käytetty hinnoittelumalli erityisesti näyttömainonnassa, kuten bannerimainoksissa verkossa tai sosiaalisen median alustoilla.


CPM:n merkitys digitaalisessa markkinoinnissa

CPM-malli on suosittu valinta bränditietoisuuden rakentamisessa ja yleisön tavoittamisessa, koska se mahdollistaa mainostajille laajan näkyvyyden suhteellisen edullisesti. Se soveltuu erityisesti kampanjoihin, joissa päätavoitteena ei ole välitön konversio, vaan tietoisuuden ja näkyvyyden lisääminen kohderyhmän keskuudessa.


CPM lasketaan seuraavalla kaavalla:

CPM = (Mainoskulut / Näyttökertojen lukumäärä) x 1000


Esimerkki:

Mainostaja maksaa 100 euroa mainoskampanjasta, joka johtaa 10 000 näyttökertaan. CPM on 10 euroa.CPM:n hyödyt ja haasteet

Hyödyt:

Laaja näkyvyys: CPM mahdollistaa mainosten laajan näkyvyyden, mikä on erityisen tärkeää bränditietoisuuden kasvattamisessa.

Helppo budjetointi: Koska CPM perustuu näyttökertoihin, mainostajat voivat helposti laskea ja budjetoida mainoskampanjoidensa kustannukset.

Vertailukelpoisuus: CPM tarjoaa yksinkertaisen tavan vertailla eri mainoskanavien ja -alustojen kustannustehokkuutta.


Haasteet:

Konversiot eivät taattuja: Suuri määrä näyttökertoja ei välttämättä johda korkeaan konversioasteeseen. CPM keskittyy näkyvyyteen, ei käyttäjän toimintaan.

Vaikeus kohdentaa: Vaikka teknologia on kehittynyt, CPM-mainonnan kohdentaminen voi olla haastavaa, ja mainokset saattavat tavoittaa myös ei-kiinnostuneita käyttäjiä.

CPM:n rooli digitaalisessa markkinointistrategiassa


Vaikka CPM on vain yksi monista hinnoittelumalleista digitaalisessa markkinoinnissa, se on edelleen tärkeä työkalu mainostajille, jotka haluavat rakentaa bränditietoisuutta ja saavuttaa laajan yleisön. Yhdistämällä CPM muita hinnoittelumalleja, kuten CPC (Cost Per Click) ja CPA (Cost Per Action), kanssa, mainostajat voivat luoda monipuolisia ja tehokkaita markkinointistrategioita, jotka maksimoivat ROI:n eri kampanjatavoitteiden saavuttamiseksi.