Mitä on UGC?

Mitä on UGC?

User generated content (UGC) tarkoittaa sellaista sisältöä, jonka ovat luoneet ja julkaisseet käyttäjät itse, eikä esimerkiksi yritykset tai ammattimaiset sisällöntuottajat. UGC voi olla monenlaista: tekstiä, kuvia, videoita, arvosteluja, blogipostauksia, kommentteja ja paljon muuta. Se on yksi internetin ja sosiaalisen median kulmakivistä, joka mahdollistaa vuorovaikutuksen, yhteisöllisyyden ja autenttisen sisällön jakamisen.

UGC:n muodot ja esimerkit

UGC voi esiintyä monissa eri muodoissa ja alustoilla. Tässä muutamia esimerkkejä:

 1. Sosiaalisen median postaukset: Käyttäjät jakavat kuvia, videoita ja päivityksiä elämästään alustoilla kuten Instagram, Facebook, Twitter ja TikTok.
 2. Arvostelut ja suositukset: Asiakkaat kirjoittavat arvosteluja tuotteista ja palveluista verkkokaupoissa ja arvostelusivustoilla kuten Amazon, Yelp ja TripAdvisor.
 3. Blogit ja foorumit: Ihmiset kirjoittavat henkilökohtaisia blogeja tai osallistuvat keskusteluihin erilaisilla foorumeilla.
 4. UGC-videot: YouTube on täynnä käyttäjien luomia videoita, jotka kattavat kaiken mahdollisen aihepiirin maan ja taivaan välillä.
 5. Valokuvat ja taide: Käyttäjät jakavat luovia teoksiaan ja valokuviaan alustoilla kuten Pinterest ja DeviantArt.

 

UGC:n hyödyt ja haasteet

Hyödyt:

 • Autenttisuus: UGC on usein aitoa ja rehellistä, mikä lisää luottamusta ja sitoutumista.
 • Yhteisöllisyys: UGC edistää yhteisöllisyyttä ja vuorovaikutusta, kun käyttäjät voivat jakaa kokemuksiaan ja näkemyksiään.
 • Sisältörikkaus: UGC lisää valtavasti sisältöä ja näkökulmia, joita yritykset eivät yksin pystyisi tuottamaan.
 • Markkinointi: UGC toimii tehokkaana markkinointityökaluna, kun asiakkaat suosittelevat tuotteita ja palveluita omasta aloitteestaan.

Haasteet:

 • Laatukontrolli: Kaikki käyttäjien tuottama sisältö ei ole laadukasta tai asiallista, mikä voi vaatia moderointia.
 • Tekijänoikeudet: On tärkeää varmistaa, että käyttäjillä on oikeudet jakamaansa sisältöön.
 • Negatiivinen sisältö: Negatiiviset arvostelut ja kommentit voivat vaikuttaa yrityksen maineeseen, vaikka ne olisivatkin rehellisiä.

 

Miten hyödyntää UGC:tä?

Yritykset ja organisaatiot voivat hyödyntää UGC:tä monin tavoin. Tässä muutamia vinkkejä:

 1. Kannusta osallistumista: Luo kampanjoita ja kilpailuja, jotka rohkaisevat käyttäjiä luomaan ja jakamaan sisältöä.
 2. Käytä arvosteluja: Näytä asiakkaiden arvostelut ja suositukset näkyvästi verkkosivuillasi ja markkinointimateriaaleissa.
 3. Jaa käyttäjien sisältöä: Jaa parhaita käyttäjien luomia sisältöjä omissa kanavissasi ja anna tunnustusta tekijöille.
 4. Moderointi: Valvo ja hallinnoi käyttäjien tuottamaa sisältöä varmistaaksesi sen asiallisuuden ja laadun.

User generated content on korvaamaton osa nykypäivän digitaalista maailmaa. Se tuo mukanaan autenttisuutta, yhteisöllisyyttä ja valtavasti uutta sisältöä, mutta sen hyödyntämisessä on myös omat haasteensa. Oikein käytettynä UGC voi olla voimakas työkalu, joka syventää asiakassuhteita ja vahvistaa brändiä.